Iepure în ulei

Printeaza

Iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de masline extravirgin, otet alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1/2 iepure de casa
  • 10 masline negre fara samburi
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2 tije de telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • 4-5 boabe de piper
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 30-40 ml otet alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi apoi taie-le bucăţi. Pune legumele într-o oală, adaugă apă, puţină sare, vin alb, usturoi, foi de dafin, boabe de piper şi prepară din ele o supă.

Curăţă bine iepurele şi spală-l cu apă amestecată cu oţet. Taie-l bucăţi, scufundă-le în supă şi fierbe-le circa 20 de minute; lasă-le să se răcească în supă, apoi scoate-le şi dezosează-le.

Pune carnea în borcane de sticlă sterilizate, împreună cu măslinele şi cu rozmarinul. Acoperă totul cu ulei de măsline şi închide borcanele ermetic.

Aşază borcanele într-o cratiţă mare cu apă şi fierbe-le circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-le să se răcească în apa în care au fiert.

Iepure în ulei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.