Iepure în ulei
PrinteazaIepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de masline extravirgin, otet alb, sare si piper.
Ingrediente:
- 1/2 iepure de casa
- 10 masline negre fara samburi
- 2 crengute de rozmarin
- 2 tije de telina
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 4 catei de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- 4-5 boabe de piper
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- 30-40 ml otet alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi apoi taie-le bucăţi. Pune legumele într-o oală, adaugă apă, puţină sare, vin alb, usturoi, foi de dafin, boabe de piper şi prepară din ele o supă.
Curăţă bine iepurele şi spală-l cu apă amestecată cu oţet. Taie-l bucăţi, scufundă-le în supă şi fierbe-le circa 20 de minute; lasă-le să se răcească în supă, apoi scoate-le şi dezosează-le.
Pune carnea în borcane de sticlă sterilizate, împreună cu măslinele şi cu rozmarinul. Acoperă totul cu ulei de măsline şi închide borcanele ermetic.
Aşază borcanele într-o cratiţă mare cu apă şi fierbe-le circa 30 de minute după ce apa începe să clocotească. Lasă-le să se răcească în apa în care au fiert.
Iepure în ulei
Pofta buna!