Iepure umplut cu ciuperci
PrinteazaIepure umplut cu ciuperci din: iepure, ciuperci, bacon, usturoi, ceapa, vin, telina, cartofi, mar, ulei, piper, rozmarin, cimbru, dafin, sare, masline, supa de legume.
- 1 iepure
- 350 g ciuperci
- 100 g bacon afumat
- 5 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 200 ml vin alb
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 500 g cartofi dulci
- 1 măr
- 200 ml ulei
- piper
- rozmarin verde sau uscat
- cimbru
- 2- 3 frunze de dafin
- sare
- 50 g măsline verzi
- 500 ml supă de legume
Mod de preparare:
Speli iepurele şi îl împănezi cu felioare subţiri de bacon şi căţei de usturoi. Il ungi cu 1 lingură de ulei, îl presari cu rozmarin fin tocat, cu puţin piper şi sare. Il aşezi într-o tavă şi îl păstrezi în frigider până pregăteşti legumele.
Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei încins, iar când devine translucidă, adaugi ciupercile tăiate cubuleţe şi continui să le căleşti împreună, până când scade zeama pe care au lăsat-o ciupercile.
Presari sare, amesteci şi iei vasul de pe foc. După ce legumele s-au răcit, umpli interiorul iepurelui şi îl prinzi cu scobitori, ca să nu iasă umplutura.
In tavă, sub iepure şi de jur-împrejurul acestuia, presari restul de legume tăiate de preferinţă în cuburi. Adaugi în tavă supa de legume, frunzele de dafin rupte în bucăţi, rozmarinul verde şi restul de ulei. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul cald, la foc mediu.
După 45 de minute, scoţi tava, îndepărtezi folia, stropeşti iepurele cu vin şi cu sosul din tavă şi continui coacerea pentru alte 15 minute, până se rumeneşte carnea.
Când este gata, aşezi iepurele pe platou, iar din legumele pasate şi sosul din tavă faci un sos pe care îl pui alături de iepure împreună cu cartofii dulci, pe care i-ai înăbuşit în uleiul rămas. Serveşti preparatul împreună cu o salată din sfeclă roşie, ţelină şi măsline verzi.
Pofta buna!