Iepure umplut cu prune uscate
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa, sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate, sare si piper.
- iepure de casă
- 100 g şuncă felii (kaiser, bacon, prosciutto)
- 300 ml vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 tijă de ţelină
- 1/2 linguriţă amidon
- 1 lingură ierburi aromatice (cimbru, măghiran, rozmarin)
pentru umplutura:
- 1 albuş
- 100 ml smântână dulce
- 30 g praz
- 8 prune uscate
- sare şi piper
Mod de preparare:
Dezosează iepurele cu atenţie, pentru a nu rupe muşchii de pe spinare. Dă carnea de la pulpe prin maşina de tocat, adaugă albuşul, smântână, prazul tocat mărunt, un praf de sare şi de piper şi amestecă bine compoziţia cu o lingură de lemn.
Intinde feliile de şuncă pe o bucată de hârtie de copt formând un dreptunghi. Pune deasupra muşchii de pe spinarea iepurelui, întinde peste ei jumătate din compoziţia de carne tocată şi aşază pe mijloc, pe lungime, prunele uscate fară sâmburi.
Acoperă cu restul de carne tocată, rulează cu ajutorul hârtiei şi leagă capetele, ca la bomboane. Pune ru- loul într-o tavă împreună cu oasele tăiate, ţelina, morcovul, ceapa tăiată cubuleţe, ierburile aromatice şi uleiul de măsline. Dă la cuptor, la 180° C, timp de 45 de minute.
Scoate tava din cuptor şi pune-o pe focul de la aragaz, toarnă vinul şi lasă la fiert până când acesta scade la jumătate.
Strecoară sosul şi îngroaşă-1 cu 1/2 linguriţă de amidon dizolvat în prealabil în puţină apă rece. Pune sare dacă mai este nevoie şi serveşte friptura, după gust, cu un piure de cartofi si sos.
Iepure umplut cu prune uscate
Poftă bună!