Iepure cu usturoi, otet si boia
PrinteazaIepure cu usturoi, otet si boia din: iepure, ulei de măsline, usturoi, foi de dafin, boia dulce sau picantă, oţet, sare, piper.
- 1 iepure
- 1 pahar ulei de măsline
- 1 căpăţână de usturoi
- 2 foi de dafin
- boia dulce sau picantă
- 1 pahar oţet
- sare şi piper
Mod de preparare:
Tai iepurele în bucăţi mai mici, le presari cu sare şi piper şi le laşi deoparte. într-un castron cu pereţi înalţi, adaugi uleiul şi îl pui pe foc.
In timp ce se încinge uleiul, zdrobeşti căţeii de usturoi cu coajă şi îi pui în ulei împreună cu foile de dafin.
Laşi usturoiul să îşi schimbe culoarea, dar fără a ajunge să se ardă, deoarece ar putea amărî toată mâncarea.
Adaugi imediat bucăţile de iepure la rumenit şi amesteci încontinuu.
Când s-a prăjit, presari boiaua şi torni imediat oţetul, lăsând să se evapore puţin.
Serveşti preparatul după preferinţă, cu cartofi prăjiţi sau ardei.
Pofta buna!