Iepure cu usturoi
PrinteazaO reteta de iepure cu usturoi din: ulei de masline, morcovi, usturoi, ceapa, rozmarin, salvie, cimbru, coaja de lamaie, cuisoare, bulion de pui, vin alb sec, pulpe de iepure, sare, piper si crengute de cimbru. Usturoiul, verdeţurile aromate, pulpele de iepure şi condimentele vor transforma acesta mancare într-o tocăniţă gustoasă.
- 2 linguri ulei de masline
- 150 g morcovi tineri, intregi sau morcovi mari, taiati betisoare
- 1 capatana de usturoi, curatata de coaja exterioara, dar lasata intreaga
- 12 cepe sau esalote mici
- 1 frunza de dafin
- 1 crenguta de rozmarin proaspat
- 2 crengute de salvie proaspata
- 3 crengute cimbru proaspat
- 2 suvite de coaja de lamaie, lungi de 5 cm
- 3-4 cuisoare
- 150 ml vin alb sec
- 300 ml bulion de pui
- 4 pulpe de iepure, de aproximativ 225 g fiecare
- sare
- piper negru
pentru ornare:
- crengute de cimbru proaspat
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, cu fund gros. Se adauga morcovii, capatana de usturoi si cepele sau esalotele. Legumele se rumenesc 5 minute la flacara puternica. Intre timp, se face o legatura din frunza de dafin, crenguta de salvie, de cimbru si suvitele de coaja de lamaie.
Se adauga cuisoarele la morcovi si se prajesc cateva secunde, astfel incat sa-si elibereze aroma. Se adauga vinul, bulionul si verdeturile. Se da intr-un clocot, se reduce flacara si se lasa sa fiarba incet cateva minute.
Se pun pulpele de iepure si se infierbanta rapid, intorcandu-le in lichidul din tigaie. Se sareaza si se pipereaza, se reduce flacara, se scoate spuma, se acopera si se lasa sa fiarba incet 45 de minute sau pana se inmoaie carnea. Se scot pulpele si se pastreaza la cald.
Se scoate buchetul de verdeturi si usturoiul. Se mareste flacara si se fierbe sosul pana se reduce la jumatate. Se pun pulpele de iepure din nou in tigaie, se adauga sucul de lamaie si se incalzesc. Se serveste cu legume presarate cu cimbru.
Iepure cu usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- iepure cu usturoi