Iepure vanatoresc
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de iepure vanatoresc din: iepure, vin alb, usturoi, supa, salvie, rozmarin, sare, piper, otet si sardele.
- 1 iepure
- 1 /2 pahar vin alb de masă
- 2 căţei de usturoi
- supă
- salvie
- rozmarin
- sare
- piper
- oţet
- 2 sardele
Mod de preparare:
Tăiem iepurele în bucăţi şi-l frigem în vasul. Când s-a rumenit, turnăm peste el vinul. Fierbem până când lichidul începe să dea în clocot. Atunci adăugăm usturoiul, rozmarinul, salvia şi supa şi amestecăm cu grijă. Condimentăm cu sare şi piper şi fierbem înfundat, la foc căt mai mic, 60 minute.
Când carnea este gata, o scoatem şi o lăsăm la căldură. Restul sosului îl punem într-un vas mai mic, adăugăm sardelele zdrobite şi puţin oţet şi fierbem la foc mic, amestecând într-una, încă 3 minute. Sosul îl turnăm peste carne şi putem servi.
Poftă bună!