Iepure cu vin si arpagic

Printeaza

Iepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati, inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana, usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, patrunjel, ienupar, sare si piper.

Ingrediente:

  • spinarile de la 2 iepuri + ficatii si inimile
  • 100 ml sange de iepure
  • 100 g slanina afumata
  • 30 bulbi de arpagic
  • 200 g bureti galbeni
  • 100 g unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita zahar

marinata:

  • 1 l vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • patrunjel
  • ienupar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru marinata, adaugati spinarile si puneti vasul 12 h la rece. Dupa aceea, scurgeti carnea. Strecurati vinul, puneti-l la fiert si apoi strecurati-l din nou. Incalziti cuptorul la 180C. Topiti untul intr-o cratita si puneti spinarile sa se rumeneasca pe toate partile.

Strecuraţi marinata, puneţi ingredientele în cratiţă şi lă­saţi să fiarbă 5 min. Goliţi conţinutul cratiţei într-un castron Puneţi spinările şi garnitura în cratiţă, turnaţi vinul şi acoperiţi.

Puneţi cratiţa în cuptor pentru cca 75 min.

Curăţaţi arpagicul. Fierbeţi-1 cu puţină apă, zahăr şi sare, până ce apa scade de tot. într-o tigaie, puneţi ciuper­cile curăţate, restul de unt şi usturoiul necurăţat şi rumeniţi-le.

Săraţi şi pipe­raţi. Rumeniţi slănina.

Puneţi sosul strecurat într-o cratiţă. Amestecaţi mărunta­iele, sângele şi smântână, apoi turnaţi încet amestecul peste sos şi lăsaţi să fiarbă, la foc mic, pentru a se îngroşa, fără să clocotească. Serviţi spinările acoperite de sos, înconjurate de bu­reţi galbeni, arpagic şi slă­nină, cu garnitură de paste.

Iepure cu vin si arpagic

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.