Iepure cu vin si arpagic
PrinteazaIepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati, inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana, usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin, patrunjel, ienupar, sare si piper.
Ingrediente:
- spinarile de la 2 iepuri + ficatii si inimile
- 100 ml sange de iepure
- 100 g slanina afumata
- 30 bulbi de arpagic
- 200 g bureti galbeni
- 100 g unt
- 3 linguri smantana
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita zahar
marinata:
- 1 l vin rosu
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- cimbru
- dafin
- patrunjel
- ienupar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele pentru marinata, adaugati spinarile si puneti vasul 12 h la rece. Dupa aceea, scurgeti carnea. Strecurati vinul, puneti-l la fiert si apoi strecurati-l din nou. Incalziti cuptorul la 180C. Topiti untul intr-o cratita si puneti spinarile sa se rumeneasca pe toate partile.
Strecuraţi marinata, puneţi ingredientele în cratiţă şi lăsaţi să fiarbă 5 min. Goliţi conţinutul cratiţei într-un castron Puneţi spinările şi garnitura în cratiţă, turnaţi vinul şi acoperiţi.
Puneţi cratiţa în cuptor pentru cca 75 min.
Curăţaţi arpagicul. Fierbeţi-1 cu puţină apă, zahăr şi sare, până ce apa scade de tot. într-o tigaie, puneţi ciupercile curăţate, restul de unt şi usturoiul necurăţat şi rumeniţi-le.
Săraţi şi piperaţi. Rumeniţi slănina.
Puneţi sosul strecurat într-o cratiţă. Amestecaţi măruntaiele, sângele şi smântână, apoi turnaţi încet amestecul peste sos şi lăsaţi să fiarbă, la foc mic, pentru a se îngroşa, fără să clocotească. Serviţi spinările acoperite de sos, înconjurate de bureţi galbeni, arpagic şi slănină, cu garnitură de paste.
Iepure cu vin si arpagic
Pofta buna!