Imam Bayildi – specialitate turca

Printeaza

Imam Bayildi – specialitate turca – specialitate turca din: vinete, ceapa, rosii, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper.

Imam_Baiyldi_specialitate_turca

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare:

Speli vinetele şi le usuci cu prosoape absorbante, apoi le tai pe jumătate, în lungime.

Le pudrezi cu sare şi le laşi să se scurgă circa 20 de minute. Le clăteşti cu apă rece şi le usuci bine cu prosoape ab­sorbante de hârtie.

Separat, cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei de măsline bine încins.

Când încep să se rumenească uşor, adaugi 2 roşii, curăţate de pieliţe şi tăiate cubuleţe.

Laşi să fiarbă înăbuşit circa 10 minute, apoi le dai deoparte de pe foc.

Intre timp, fierbi pastele, într-un vas larg cu apă puţin sărată şi o lingură de ulei (să nu se lipească între ele), până capătă consistenta “al dente”, când le scurgi de apă, în strecurătoare.

Scoţi cu lingura o parte din miezul vinetelor, îl tai cubuleţe şi îl amesteci cu legumele călite.

Adaugi puţin pătrunjel verde tocat mărunt şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Umpli jumătăţile de vinete cu legumele călite, adaugi deasupra rondele de roşii şi le aşezi într-o tavă.

Stropeşti vinetele cu restul de ulei de măsline, adaugi zeama de lămâie şi introduci tava în cuptorul bine încins, pentru circa 45 de minute când sunt frumos rumenite deasupra. Se servesc după ce se răcesc.

Imam Bayildi – specialitate turca

Imam_Baiyldi_specialitate_turca

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.