Impletituri

Printeaza

Impletituri din: faina, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilat, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, ou, mac.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 zahăr vanilat
  • 100 g unt (margarină)
  • 2 gălbenuşuri
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 ou
  • zahăr pudră
  • mac

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu puţin zahăr şi adaugi făina. Pui apoi oul, zahărul, sarea, vanilia, coaja rasă de lămâie. Amesteci şi faci un aluat uniform.

Intinzi aluatul pe un fund de lemn presărat cu făină şi-l rulezi în întregime.

Il tai apoi în felii (aproximativ 28), pe care le rulezi cu palmele până vei obţine nişte şnururi lungi. Acestea le răsuceşti două câte două, iar capetele le presezi uşor, să nu se desfacă.

Acoperi aluatul şi-l laşi aşa 10 minute. Apoi pui aluatul în tava unsă cu untură.

Amesteci un ou cu o linguriţă de apă, ungi şi presari cu mac. Impletiturile se coc la cuptor 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.