Indiene de ciocolata Ingrediente: 5 ouă 1 plic vanilie 120 g făină 100 g zahăr 400 g şerbet de ciocolală 250 g frişcă 100 g gem Mod de preparare: Zahărul, gălbenuşurile şi vanilia se amestecă bine şi albuşurile se bat spumă tare, apoi se amestecă încet şi la urmă se pune făina. Acest aluat […]
Indiene cu fructe
PrinteazaIndiene cu fructe din: oua, sare, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, ulei, frisca lichida, frunze de sezon, ciocolata de menaj.
- 6 oua
- sare
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 lingura ulei
- 500 ml frisca lichida
- 400 g fructe de sezon sau din compot
- 200 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare până se dizolvă.
Adaugi treptat gălbenuşurile, făina cernută împreună cu praful de copt şi esenţa şi amesteci uşor, de jos în sus.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pui câte o linguriţă de compoziţie la distanţă de 5-6 cm.
Coci discurile la foc mediu, pentru 1/4 oră, în cuptorul preîncălzit.
Topeşti ciocolata la bain-marie împreună cu uleiul. Glazurezi jumătate dintre discuri cu ciocolată.
Baţi frişca rece şi o pui cu şpriţul pe 1/2 dintre discurile răcite.
Aşezi deasupra un fruct şi acoperi cu o rondelă pe care o poţi decora, de asemenea, cu fructe trecute prin ciocolată topită.
Le consumi după ce le-ai răcit 3 ore în frigider.
Indiene cu fructe
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!