Indiene
PrinteazaIndiene
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 5 linguri făină
- cremă de cacao
- sirop
- glazură
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Separat se bat bine albuşurile cu restul de zahăr, care se adaugă treptat. Se toarnă peste gălbenuşurile frecate, amestecînd încet cu o lopăţică sau cu o lingură de lemn.
Se adaugă treptat făina, amestecînd mereu. într-o tavă îmbrăcată în hîrtie se toarnă cu un cornet această compoziţie, în formă cilindrică, cu distanţe între ele. Se presară cu puţină făină şi se coc la foc potrivit circa 20 min.
Cînd sînt gata, se scobeşte miezul cu vîrful unui cuţit. Se umplu cu cremă de cacao şi se lipesc cîte două capace umplute cu cremă. Suprafaţa unuia dintre capace se siropează cu sirop de zahăr şi se acoperă cu glazură. Se decorează după plac.
Pofta buna!