Inel cu fructe de padure

Printeaza

Inel cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, vanilie, frisca, zmeura, afine, unt, menta.

Ingrediente:Inel cu fructe de padure

  • 4 albusuri
  • 225g zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zeama de lamâie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 300g frisca
  • 175g zmeura
  • 175g afine
  • 50g unt
  • frunze proaspete de menta pentru decor

 

Mod de preparare:

Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama de lamâie. Ungeti o hârtie cu unt si asezati-o într-o tava, Luati cu o lingura albus batut si asezati-l în tava în forma unui inel.

Puneti la copt inelul de albus, la foc iute, în cuptorul încalzit dinainte. Lasati sa se rumeneasca uniform. Trebuie ca în final sa aiba o culoare galbui aurie.

Se lasa inelul sa se raceasca, în cuptorul tinut cu usa deschisa. Dupa ce inelul s-a racit bine, se scoate cu atentie hârtia pe care sa copt si apoi inelul se asaza pe un platou.

În golul care s-a format în mijlocul inelului se pune frisca si deasupra se aranjeaza fructele amestecate. Se orneaza cu frunze verzi de menta.

Se poate presara cu zahar praf.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.