Inel cu fructe de padure
PrinteazaInel cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, vanilie, frisca, zmeura, afine, unt, menta.
- 4 albusuri
- 225g zahar
- 1 lingura faina
- 1 lingurita zeama de lamâie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 300g frisca
- 175g zmeura
- 175g afine
- 50g unt
- frunze proaspete de menta pentru decor
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama de lamâie. Ungeti o hârtie cu unt si asezati-o într-o tava, Luati cu o lingura albus batut si asezati-l în tava în forma unui inel.
Puneti la copt inelul de albus, la foc iute, în cuptorul încalzit dinainte. Lasati sa se rumeneasca uniform. Trebuie ca în final sa aiba o culoare galbui aurie.
Se lasa inelul sa se raceasca, în cuptorul tinut cu usa deschisa. Dupa ce inelul s-a racit bine, se scoate cu atentie hârtia pe care sa copt si apoi inelul se asaza pe un platou.
În golul care s-a format în mijlocul inelului se pune frisca si deasupra se aranjeaza fructele amestecate. Se orneaza cu frunze verzi de menta.
Se poate presara cu zahar praf.
Pofta buna!