Inel de cuscus cu pui
PrinteazaInel de cuscus cu pui din: cuscus, piept de pui, ardei, ceapa, fasole, rosii, boia, usturoi, seminte susan, sare, piper, ulei, praz, patrunjel.
- 300 g cuşcuş
- două piepturi de pui
- doi ardei graşi roşii
- două cepe
- 300 g fasole verde
- 3 roşii
- boia dulce
- un ardei iute mic
- doi căţei de usturoi
- seminţe de susan
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- praz
Mod de preparare:
Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă un ardei gras, ardeiul iute şi cepele tăiate mărunt, apoi se călesc câteva minute.
Se şun carnea de pui, sarea şi piperul. Se ţin pe foc până când s-a prăjit pieptul de pui, se presară fasolea tăiată în bucăţi mici şi roşiile în cubuleţe. Se adaugă o cană de apă, o linguriţă de boia dulce şi usturoiul feliat. Se fierbe timp de 15 minute, se opreşte focul şi se ţine la cald.
Ardeiul gras rămas se taie în cubuleţe şi se pune într-un castron împreună cu pătrunjelul tocat şi două linguri de seminţe de susan prăjite într-o tigaie, fără ulei. Cuşcuşul se lasă la înmuiat în apă fierbinte, se amestecă bine cu legumele din castron, sarea, piperul şi două linguri de ulei.
Se serveşte alături de puiul cu legume şi se presară verdeaţă. In loc de ceapă se poate folosi praz tăiat în rondele, mâncarea căpătând un gust mai dulce.
Poftă bună!