Inel din orez cu peste

Printeaza

 Inel din orez cu peste din: macrou marinat, broccoli ardei capia, ceapa, telina, anata, rosii, sare, piper, marar, ulei de masline, orez, curry.

Ingrediente:Inel din orez cu peste

  • 500 g macrou marinat
  • 300 g broccoli
  • 3 ardei capia
  • două cepe
  • o jumătate de ţelină
  • o vânătă
  • 4 roşii
  • sare
  • piper
  • mărar
  • ulei de măsline
  • o linguriţă de pudră de curry
  • 300 g orez

 

Mod de preparare:

Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un cas­tron. Se presară sare şi se intro­duce la rece. Broccoli se spală, se rupe în bu­cheţele şi se fierbe în apă cloco­tită în care s-a adăugat o lingură de sare.

Se scoate din apă şi se pune într-o strecurătoare. Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă în cubuleţe.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată. Se căleşte până devine sticloasă, se adaugă ardeii capia şi vinetele. Se pun bucheţelele de broccoli, ţelina tăiată în cubuleţe şi orezul spălat.

Se toarnă apă cât să le depă­şească cu două degete, sarea şi piperul după gust. Se lasă să fiarbă, şi când a fiert orezul, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.

Se mai fierbe timp de zece minute, se opreşte focul şi se serveşte alături de macroul mari­nat, presărat cu mărar tocat. Se poate adăuga o lin­guriţă de pudră de curry pentru un gust mai picant.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.