Inel din orez cu peste
PrinteazaInel din orez cu peste din: macrou marinat, broccoli ardei capia, ceapa, telina, anata, rosii, sare, piper, marar, ulei de masline, orez, curry.
- 500 g macrou marinat
- 300 g broccoli
- 3 ardei capia
- două cepe
- o jumătate de ţelină
- o vânătă
- 4 roşii
- sare
- piper
- mărar
- ulei de măsline
- o linguriţă de pudră de curry
- 300 g orez
Mod de preparare:
Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un castron. Se presară sare şi se introduce la rece. Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă clocotită în care s-a adăugat o lingură de sare.
Se scoate din apă şi se pune într-o strecurătoare. Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă în cubuleţe.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată. Se căleşte până devine sticloasă, se adaugă ardeii capia şi vinetele. Se pun bucheţelele de broccoli, ţelina tăiată în cubuleţe şi orezul spălat.
Se toarnă apă cât să le depăşească cu două degete, sarea şi piperul după gust. Se lasă să fiarbă, şi când a fiert orezul, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.
Se mai fierbe timp de zece minute, se opreşte focul şi se serveşte alături de macroul marinat, presărat cu mărar tocat. Se poate adăuga o linguriţă de pudră de curry pentru un gust mai picant.
Poftă bună!