Calamari cu chili la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb. Ingrediente: 300gr bacon, maruntit 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți 1 ceapa, felii 1 morcov, felii subțiri 1 lingură […]
Inele de calamar cu sos chaud-froid
PrinteazaInele de calamar cu sos chaud-froid din: inele de calamar, faina, bere sau lapte, ou, sare, ulei, unt, faina, supa de oase, frisca, gelatina.
- 500 g inele de calamar
- congelate
- 100 g făină
- 200 ml bere sau lapte
- 1 ou
- sare
- 150 ml ulei
Pentru sos
- 40 g unt
- 50 g făină
- 400 ml supă de oase
- 50 ml frişcă
- 15 g gelatină
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Laşi inelele să se mai dezgheţe timp de 1/2 oră.
Mixezi oul cu 50 g făină, apoi adaugi alternativ berea sau laptele şi făină, până când obţii un aluat de consistenţa smântânii, pe care îl sărezi şi condimentezi după gust.
Inmoi gelatina în 150 ml apă rece. Dizolvi făina în 100 ml supă rece.
Topeşti untul într-o tigaie şi îl mixezi rapid cu amestecul de făină. Torni treptat restul de supă călduţă, în timp ce amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Adaugi şi frişca şi fierbi la foc mediu circa 20 de minute. Iei vasul de pe foc şi încorporezi gelatina, apoi strecori sosul printr-o sită deasă.
Aduci la masă inelele de calamar calde, alături de sosul rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Calamari crocanti cu salata
Calamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Ingrediente: 400 g de calmari mici, curăţaţi 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan 1 linguriţă de […]
Pofta buna!