Inele cu bezea si mandarine
PrinteazaInele cu bezea si mandarine din: albus, zahar, sare, bicarbonat, mandarine, frisca, zahar.
- 3 albuşuri
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 200 g mandarine din compot
- 3 linguri suc de portocale
- 400 ml frişcă lichidă
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 pliculeţ întăritor de frişcă
- coajă de portocală confiată
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare şi 100 g de zahăr. Amesteci restul de zahăr cu bicarbonatul şi-l încorporezi, treptat, în albuşuri, omogenizând continuu.
Umpli un poş cu spuma de albuşuri şi faci inele pe o tavă cu hârtie de copt. Le introduci în cuptorul preîncălzit şi le coci, aproximativ o oră, la foc mic, cu uşa cuptorului întredeschisă. Le laşi să se răcească şi le dezlipeşti din tavă.
Scurgi mandarinele de zeamă, baţi frişca în care ai adăugat întăritorul de frişcă, zahărul şi sucul de portocale.
Pui cu poşul frişcă pe partea din jos a inelului, aşezi felii de mandarine pe el şi presezi uşor, apoi acoperi cu un alt inel de bezea. Coaja confiată de portocală o tai fâşiuţe şi o presari peste inelele de bezea.
Pofta buna!
Sunt bune, vreau sa le incerc si eu