Inele de calamar cu ghiveci

Printeaza

Inele de calamar cu ghiveci

Inele de calamar cu ghiveci

Ingrediente:

  • 600 g inele de calamar
  • 3 dovlecei
  • 4 fileuri de anşoa
  • 500 g roşii
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute mic
  • 200 ml ulei de măsline
  • 250 ml vin alb sec
  • sare, piper
  • oregano
  • orez
  • cuşcuş

Preparare:

Se încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă, se pun usturoiul, fileurile de anşoa şi ardeiul iute tăiat rondele. Se călesc timp de cîteva minute, se adaugă rondelele de calamar, spălate şi scurse de apă, se fierb zece minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe.

Se condimentează, se pune vinul alb, se lasă la fiert pînă scade sosul, acoperindu-se cratiţă cu un capac. Dacă inelele de calamar nu sunt fierte, se mai adaugă puţină apă şi se continuă fierberea.

Dovleceii se spală, se taie cuburi, se condimentează şi se prăjesc în restul de ulei încins. Cînd calamarii sunt fierţi, se opreşte focul, se pun dovleceii pe farfurie, se toarnă deasupra sosul de roşii cu calamari şi se presară oregano tocat.

Inele de calamar cu ghiveci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu calamari cu ghiveci, cred ca o sa iasa bun. Eu fac de obicei calamar pane cu legume chinezesti si sos de usturoi. Un deliciu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.