Inele de calamar pane
PrinteazaInele de calamar pane din: inele de calamar, oua, faina de orez, sare, piper, lamaie, ulei.
- 500 g inele de calamar
- 2 oua
- faina de orez (sau de grau)
- sare
- piper
- lamaie
- ulei de prajit
Mod de preparare:
Dacă sunt calamari proaspeţi, curăţă-i şi taie-i în inele groase de lcm. Dacă sunt congelaţi, lasă-i la dezgheţat în frigider sau într-un castron cu apă rece, apoi la scurs într-o strecurătoare.
Bate ouăle cu sare şi piper după gust, apoi încorporează făină de orez cât să semene compoziţia cu cea de clătite (fină şi un pic mai consistentă).
Trece inelele de calamar prin făină, apoi prin aluat. Pune-le cu atenţie în uleiul foarte bine încins şi rumeneşte-le cât să prindă o crustă apetisantă.
Serveşte inelele de calamar după preferinţă, cu lămâie sau sos de usturoi.
Inele de calamar pane
Pofta buna!