Inele de calamar prajite

Printeaza

Inele de calamar prajite din: amidon, faina, piper, ulei, inele de calamar, lamaie, sare, sos.

Ingrediente:Inele_de_calamar_prajite

  • 100 g amidon de porumb
  • 100 g făină
  • 1 lingură cu boabe de piper zdrobite
  • ulei pentru prăjit
  • 500 g inele de calamar
  • 1 albuş de ou mediu
  • felii de lămâie
  • sare
  • sos chilii dulce, pentru a servi

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu amidonul, adaugă piperul şi sare după gust. Incălzeşte mai mult ulei într-o tigaie, la 180-190°C. Trece fiecare inel prin albuşul de ou bătut, înlăturând excesul.

Treci apoi inelele prin amestecul de făină pentru a le acoperi bine şi prăjeşte-le în uleiul încins. Pune atâtea inele cât îţi permite tigaia, fără a se atinge unele de altele.

Foloseşte o spumieră de metal pentru a le întoarce. Prăjeşte-le până când învelişul a devenit crocant. Scoate inelele pe hârtie absorbantă şi păstrează-le la cald, până le prăjeşti pe toate.

Serveşte inelele de calamar calde, cu suc de lămâie stors deasupra şi sos chilii dulce.

Inele de calamar prajite

Inele_de_calamar_prajite

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune sunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.