Inele de calamar prajite
PrinteazaInele de calamar prajite din: amidon, faina, piper, ulei, inele de calamar, lamaie, sare, sos.
- 100 g amidon de porumb
- 100 g făină
- 1 lingură cu boabe de piper zdrobite
- ulei pentru prăjit
- 500 g inele de calamar
- 1 albuş de ou mediu
- felii de lămâie
- sare
- sos chilii dulce, pentru a servi
Mod de preparare:
Amestecă făina cu amidonul, adaugă piperul şi sare după gust. Incălzeşte mai mult ulei într-o tigaie, la 180-190°C. Trece fiecare inel prin albuşul de ou bătut, înlăturând excesul.
Treci apoi inelele prin amestecul de făină pentru a le acoperi bine şi prăjeşte-le în uleiul încins. Pune atâtea inele cât îţi permite tigaia, fără a se atinge unele de altele.
Foloseşte o spumieră de metal pentru a le întoarce. Prăjeşte-le până când învelişul a devenit crocant. Scoate inelele pe hârtie absorbantă şi păstrează-le la cald, până le prăjeşti pe toate.
Serveşte inelele de calamar calde, cu suc de lămâie stors deasupra şi sos chilii dulce.
Inele de calamar prajite
Pofta buna!
Foarte bune sunt