Inele de ceapa cu sos
PrinteazaExista mai multe variante de sos. Localurile gen tex – mex prefera varianta sosului blue cheese, preparat din brânză cu mucegai, iaurt si ierburi. A doua varianta, ceva mai frantuzeasca, este cea a sosului provensal, preparat din masline, rosii cherry si capere, toate fiert in vin alb sau roze si legate cu putin zahar. Noi folosim sos balcanic, pe baza de ceapa verde si castravete murat.
- 2 ouă
- 1 lingură făină
- 4 cepe mari
- ulei
- sare
sosul:
- 2 cepe
- 2 castraveți murați
- 1 lingură făină
- 3 linguri de ulei
- zeama de la o lămâie
- 200ml supă de legume
- 1 linguriță muștar
- mărar tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa verde si castravetele. Incingem uleiul, prajim ceapa verde timp de doua minute, punem faina, prajim 1 minut si stingem cu zeama de lamâie si cu supa de legume. Fierbem pe foc mic 20 de minute. Adaugam mustarul, mararul tocat, sarea, piperul si castravetii murati, amestecam si oprim focul.
Ceapa o taiem rondele groase de 1cm. O presaram cu sare si o tapetam bine cu faina. Prajim rondelele 2 minute in uleiul bine incins. Le servim inmuiate in sos. Daca nu tinem post, batem albusurile de la 2 oua, adaugam 1 lingura de faina, sare si galbenusurile. Ceapa, tapetata cu faina, o trecem prin ou si o prajim 3 minute.
Inele de ceapa cu sos
Pofta buna!