Inele italienesti
PrinteazaInele italienesti din: orez, carnati cu boia, ardei, castravete, masline, sare, piper, boia.
- 250 g orez
- 300 g cârnaţi cu boia
- 1 ardei gras roşu
- 1 castravete
- măsline
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Se fierbe orezul într-un litru de apă uşor sărată. Când este gata, se strecoară. Se decojesc cârnaţii, din care jumătate se taie felii, iar jumătate cuburi. Feliile se prăjesc în trei linguri de ulei, apoi se scot din grăsime şi se pun deoparte.
Se adaugă cuburile de cârnaţi în tigaie, iar după ce s-au rumenit uşor, se iau deoparte de pe foc şi se amestecă bine cu orezul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi puţină boia. Se clăteşte cu apă rece o cratiţă, se pune orezul, presând uşor şi nivelând cu ajutorul unei linguri.
Se răstoarnă apoi pe un platou, în mijloc se face un cuib, în care se vor pune feliile de cârnaţi, alternându-le cu felii de ardei şi felii de castraveţi.
Se presară câteva boabe de măsline şi se serveşte.
Pofta buna!