Inele de mere

Printeaza

Inele de mere din: faina, bere, oua, sare, mere, zahar pudra si scortisoara.

Ingrediente:

  • 180 g faina
  • 250 ml bere blonda tare
  • 2 oua
  • sare
  • 5 mere
  • ulei
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita de scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se înglobează treptat berea. Se separă ouăle. Se înglobează gălbenuşurile în amestecul de făină.

Albuşurile se bat cu un praf de sare şi se încorporează lent în aluat; se lasă să se odihneas­că cca 10 min. între timp se deco- jesc merele şi se taie felii de cca 1 cm grosime.

Acestea se tăvălesc în aluat şi se prăjesc pe ambele feţe în ulei încins.

Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie, apoi se tăvălesc prin zahăr pudră cu scorţişoară.

Inele de mere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.