Inele de mere
PrinteazaInele de mere din: faina, bere, oua, sare, mere, zahar pudra si scortisoara.
- 180 g faina
- 250 ml bere blonda tare
- 2 oua
- sare
- 5 mere
- ulei
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingurita de scortisoara macinata
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron şi se înglobează treptat berea. Se separă ouăle. Se înglobează gălbenuşurile în amestecul de făină.
Albuşurile se bat cu un praf de sare şi se încorporează lent în aluat; se lasă să se odihnească cca 10 min. între timp se deco- jesc merele şi se taie felii de cca 1 cm grosime.
Acestea se tăvălesc în aluat şi se prăjesc pe ambele feţe în ulei încins.
Se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie, apoi se tăvălesc prin zahăr pudră cu scorţişoară.
Inele de mere
Pofta buna!
Foarte bun desertul asta