Inele umplute cu prune

Printeaza

Inele umplute cu prune din: drojdie, lapte, sare, zahar, unt, ulei, prune, faina, oua.

Ingrediente:Inele_umplute_cu_prune

  • 12 g drojdie
  • 250 ml lapte
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 30 ml ulei
  • 15 prune
  • 700 g făină
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Speli prunele şi le laşi să se scurgă de apă. Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi adaugi şi o lingură de zahăr. Laşi compoziţia la loc cald, fe­rit de curent 15 minute.

Topeşti untul pe baie de aburi şi-l amesteci cu 2 ouă. Adaugi sarea, uleiul şi torni, treptat, făina.

Amesteci bine şi pui compoziţia cu drojdie. La final, presari şi restul de zahăr.

Vei obţine un aluat moale, nelipicios. Acoperi vasul în care se află aluatul cu un prosop înmuiat în apă fierbinte, apoi îl dai la loc cald o oră. Compoziţia trebuie să-şi mărească volumul de 3 ori.

Din aluat formezi biluţe şi le mai laşi deoparte 30 de mi­nute. Intre timp înjumătăţeşti prunele şi le cureţi de sâmburi.

Din fiecare biluţă formezi câte 2 inele pe care le umpli cu jumătăţi de prună.

Le pui pe o tavă tapetă şi le ungi cu oul bătut. Le dai la cuptorul încins 20 de minute, până se rumenesc.

 

 

Inele umplute cu prune

Inele_umplute_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.