Înghețată de Levănțică din: smantana, lapte, zahar, levantica. Vara este anotimpul perfect pentru a experimenta cu deserturi înghețate care răcoresc și încântă simțurile. Înghețata de levănțică este o alegere sofisticată și surprinzătoare, ce aduce un suflu proaspăt în colecția ta de deserturi. Această rețetă combină cremozitatea smântânii pentru frișcă cu aroma delicată și florală a […]
Inghetata cu afine si vanilie
PrinteazaInghetata cu afine si vanilie din: afine, lapte, frisca lichida, pastaie de vanilie, zahar tos, oua, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 300 g afine
- 400 ml lapte
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 păstaie de vanilie
- 150 g zahăr tos
- 3 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Inghetata cu afine si vanilie: Mixezi ouăle cu zahărul tos şi cu cel vanilat. Pui la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată, apoi laşi să se răcească timp de 15 minute.
Torni încet laptele puţin răcit, peste ouă, amestecând mereu.
Pui cratiţa cu această compoziţie pe foc potrivit şi amesteci până se îngroaşă.
Laşi la răcit, amestecând din când în când în compoziţie.
Frişca o baţi spumă tare cu zahărul vanilat. Afinele le faci pastă cu ajutorul unui blender vertical.
Intr-un bol pui frişca, adaugi compoziţia de vanilie şi amesteci uşor cu o spatulă, apoi adaugi pasta de afine, omogenizând bine compoziţia.
Torni compoziţia de îngheţată în forme de napolitană, cu ajutorul unui poş, formând flori deasupra vafelor.
Dai apoi vafele la congelator pentru cel puţin 4 ore.
Înghețată de Vanilie cu Miere de Salcâm
Înghețată de Vanilie cu Miere de Salcâm din: smantana, lapte integral, miere de salcam, pastaie de vanilie, galbenusuri de ou. Explorați o rețetă clasică reinterpretată cu un aer dulce și aromatic. Această înghețată cremoasă combină bogăția smântânii pentru frișcă, dulceața naturală a mierii de salcâm și aromele subtile ale vaniliei, creând un desert rafinat și […]
Pofta buna!