Inghetata cu alune
PrinteazaInghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana.
Ingrediente:
- 200 g de fistic sau alune de pădure
- 3 linguri de cacao
- sirop de arţar
- smântâna
Mod de preparare:
Inghetata cu alune: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se toacă în bucăţi nu foarte mici.
Acestea trebuie folosite imediat, pentru că uleiurile de calitate, care conţin un raport ideal între Omega 3 şi Omega 6, se oxidează rapid.
Aşadar nu le tineti mult timp la lumină sau căldură pentru că devin toxice, într-un bol se pun smântână, cacao si sirop de arţar, se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă fructele oleginoase.
La congelator o oră şi iată veritabila îngheţată cu cacao şi alune!
Pentru un gust mai intens, puteţi adăuga până la 6 linguri generoase de cacao, dar tineti cont că mărirea cantităţii de cacao duce la mărirea cantităţii de sirop, dacă vă doriţi acelaşi gust dulce.
Pofta buna!