Inghetata cu alune

Printeaza

Inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana.

Ingrediente:

  • 200 g de fistic sau alune de pădure
  • 3 linguri de cacao
  • sirop de arţar
  • smântâna

 

Mod de preparare:

Inghetata cu alune: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se toacă în bucăţi nu foarte mici.

Acestea trebuie folosite imediat, pentru că uleiurile de calitate, care conţin un raport ideal între Omega 3 şi Omega 6, se oxidează rapid.

Aşadar nu le tineti mult timp la lumină sau căldură pentru că devin toxice, într-un bol se pun smântână, cacao si sirop de arţar, se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă fructele oleginoase.

La congelator o oră şi iată veritabila îngheţată cu cacao şi alune!

Pentru un gust mai intens, puteţi adăuga până la 6 linguri generoase de cacao, dar tineti cont că mărirea cantităţii de cacao duce la mărirea cantităţii de sirop, dacă vă doriţi acelaşi gust dulce.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.