Inghetata asortata cu zmeura
PrinteazaInghetata asortata cu zmeura
Ingrediente:
- 1 l smantana pentru frisca
- 6 oua
- 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
- 300 g de zahar tos
- 250 ml frisca
- 500 g zmeura
Mod de preparare:
Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si se lasa la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.
Se adauga apoi zaharul in ploaie si vanilia si se mai bat pana se obtine o crema tare. Galbenusurile se pun unul cate unul pana se omogenizeaza.
Compozitia se separa in doua boluri pentru a se obtine inghetata de zmeura si cea de vanilie. La fel se procedeaza si cu frisca, pusa jumatate in vasul pentru inghetata de vanilie si cealalta jumatate in vasul pentru inghetata de zmeura.
Separat se face piureul de zmeura: se zdrobeste zmeura cu blenderul, se separa de samburi prin sita si se amesteca usor cu compozitia din bol. Cele doua compozitii se pun la congelator timp de 5 ore.
Se serveste impreuna cu fructe de zmeura, frisca si se orneaza cu frunze de menta.
Inghetata asortata cu zmeura
Pofta buna!