Rețeta Autentică de Ardei Umpluți cu Carne din: ardei grasi, carne tocata, ceapa orez, rosii, sare, piper, pasta de rosii, bulion, frunze de patrunjel. Ingrediente: 10 ardei grași, curățați și descojiți 500 g carne tocată (amestec de vită și porc) 1 ceapă, tocată mărunt 200 g orez 2 roșii, tocate 2 linguri ulei Sare […]
Ingheţată cu branză dulce şi căpşune
PrinteazaIngheţată cu branză dulce şi căpşune din: branza dulce, smantana, zahar si capsune.
Ingrediente:
- 250 g brânză dulce
- 150 g smântână
- 150 g zahăr
- 400 g căpşune
Mod de preparare:
Speli şi cureţi căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi prin sită sau în blender.
Baţi smântână cu 50 g zahăr. Amesteci piureul de fructe cu zahărul rămas, până se dizolvă, apoi adaugi brânza şi smântână bătută şi omogenizezi folosind mişcări lente.
Torni compoziţia într-un vas, o acoperi cu folie de plastic şi introduci vasul în congelator, pentru 3 ore.
Serveşti îngheţata decorată cu fructele păstrate şi, dacă doreşti, cu un topping de ciocolată sau căpşune.
Pentru a prepara un topping de ciocolată adecvat acestei îngheţate, topeşte la bain-marie 100 g ciocolată amăruie cu 1 linguriţă zahăr vanilat şi 150 ml frişcă lichidă.
Toarnă-l călduţ peste îngheţată.
Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune
Poftă bună!
Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională
Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, otet, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper negru. Descoperă rețeta autentică de gogonele murate, cu rădăcini adânci în tradiția românească. Află despre beneficiile nutriționale și istoricul acestui deliciu conservat. Ingrediente: Gogonele: 2 kg Apă: 2 litri Sare: 4 linguri Oțet: 500 ml Foi […]