Inghetata de busuioc cu piersici
PrinteazaInghetata de busuioc cu piersici din: frunze de busuioc, zahar brun, branza mascarpone, iaurt, piersici, crengute de busuioc.
Ingrediente:
- 1 pumn de frunze proaspete de busuioc
- 300 g zahar brun
- 250 g banza mascarpone (sau urda)
- 1 kg iaurt gras
- 4 piersici mari
- cateva crengute de busuioc
Mod de preparare:
Speli frunzele de busuioc sub jet de apă rece şi le scurgi într-o strecurătoare, apoi le tamponezi cu prosoape absorbante pentru a înlătura toată apa de pe ele.
Aşezi frunzele într-un blender, împreună cu zahărul şi le mărunţeşti bine.
Adaugi apoi iaurtul, brânza şi mixezi până se omogenizează toată compoziţia.
Laşi compoziţia la congelator pentru cel puţin 5 ore, având grijă să amesteci periodic pentru a înlătura formarea acelor de gheaţă.
În momentul servirii, tai piersicile în jumătate, îndepărtezi sâmburii, le umpli cu îngheţată şi ornezi cu crenguţe de busuioc.
Inghetata de busuioc cu piersici
Pofta buna!