Inghetata de cacao cu cirese si rom
PrinteazaInghetata de cacao cu cirese si rom din: faina, lapte, oua, zahar, smantana, cacao, esenta de rom, cirese.
Ingrediente:
- 5 linguri de făină
- 11 de lapte
- 5 ouă
- o cană de zahăr
- 200 g smântână
- 2-3 linguri de cacao
- esenţă de rom
- cireşe
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, făina şi se toarnă 500 ml de lapte.
Separat se pune la fiert laptele rămas, iar când fierbe se toarnă compoziţia obţinută.
Se ţine pe foc până se obţine o compoziţie omogenă.
Se dă cratiţa deoparte şi se toarnă uşor smântână şi cele cinci albuşuri bătute spumă.
Se omogenizează bine compoziţia, se lasă la răcit, apoi se adaugă cacaoa. Se amestecă bine şi se dă la răcit în congelator.
Când se serveşte se adaugă cireşele.
Inghetata de cacao cu cirese si rom
Pofta buna!