Inghetata de cacao cu fructe de padure

Printeaza

Inghetata de cacao cu fructe de padure din: galbenusuri, zahar, cacao, esenta de rom, frisca, lapte si fructe de padure.

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 500 g frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 300 g fructe de padure

ornare:

  • 100 g frisca

 

Mod de preparare:

Fierbeţi laptele şi lăsaţi-l 15-20 de minute să se răcească. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, apoi adăugaţi cacaoa şi esenţa de rom.

Omogenizaţi bine, după care adăugaţi laptele călduţ. Puneţi amestecul la foc mic, la baie marin şi fierbeţi-l amestecând din când în când, 30 de minute.

Lăsati compoziţia să se răcească 10 minute, apoi adăugaţi 500 g frisca şi omogenizaţi bine.

Puneţi compoziţia de îngheţată la frigider pentru cel puţin 5 ore.

Serviţi îngheteta de cacao presărată cu fructe de pădure şi ornată cu frisca şi cu sirop de fructe de pădure.

 

Inghetata de cacao cu fructe de padure

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.