Inghetata cu cacao si miere
PrinteazaInghetata cu cacao si miere din: lapte, oua, smantana, amidon, cacao, miere, cornete.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- 1 lingură amidon
- 2 linguri cacao
- 4 linguri miere
- cornete din comerţ
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu amidonul până ce se obţine o spumă omogenă. Laptele si cacaua se pun într-un vas şi apoi se aşază pe aragaz, la foc mic.
Când s-a încălzit, se trage vasul de pe foc şi se pune amestecul de gălbenuş. Se repune vasul pe foc şi, amestecând, se lasă să devină o cremă groasă. Se trage din nou de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Intre timp, se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează în crema de cacao, se adaugă mierea şi smântână, se amestecă si se dă la rece pentru 2 ore. Se serveşte în corrrete de napolitană.
Inghetata cu cacao si miere
Pofta buna!