Inghetata cu cacao si miere

Printeaza

Inghetata cu cacao si miere din: lapte, oua, smantana, amidon, cacao, miere, cornete.

Inghetata_cu_cacao_si_miere

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură amidon
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri miere
  • cornete din comerţ

Mod de preparare:

Se amestecă gălbenu­şurile cu amidonul până ce se obţine o spumă omogenă. Laptele si cacaua se pun într-un vas şi apoi se aşază pe aragaz, la foc mic.

Când s-a încălzit, se trage vasul de pe foc şi se pune amestecul de gălbenuş. Se repune vasul pe foc şi, amestecând, se lasă să devină o cremă groasă. Se trage din nou de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Intre timp, se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează în crema de cacao, se adaugă mierea şi smântână, se amestecă si se dă la rece pentru 2 ore. Se serveşte în corrrete de napolitană.

Inghetata cu cacao si miere

Inghetata_cu_cacao_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.