Inghetata de cacao cu vanilie si ciocolata
PrinteazaInghetata de cacao cu vanilie si ciocolata din: lapte dulce pasteurizat, oua, zahar, baton de vanilie, cacao, ciocolata de menaj sau amaruie.
- 1 l lapte dulce pasteurizat
- 6 ouă
- 200 g zahăr sau după gust
- 1 baton de vanilie
- 50 g cacao
- 50 g ciocolată de menaj sau amăruie
Mod de preparare:
Pentru a obţine un lapte cu gust natural de vanilie, pui laptele să fiarbă la foc mic, împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime.
Când laptele a început să clocotească, adaugi zahărul şi le laşi să mai fiarbă timp de 2-3 minute, apoi scoţi păstaia de vanilie.
In bolul mixerului sau într-un castron mai adânc, baţi ouăle şi torni câte puţin lapte fierbinte, în timp ce mixezi cu viteză mare.
Torni amestecul într-o cratiţă şi îl mai fierbi puţin, la foc mic.
Strecori toată compoziţia şi o pui la răcit într-un vas mare, cu apă rece, amestecând din când în când.
Intre timp, amesteci pudra de cacao cu puţină apă caldă şi o încorporezi în restul compoziţiei.
Când s-a răcit, adaugi ciocolata de menaj tăiată foarte fin şi omogenizezi compoziţia.
Pui crema într-o caserolă de plastic şi o introduci în congelator pentru cel puţin 5 ore.
Inghetata de cacao cu vanilie si ciocolata
Pofta buna!