Inghetata de cafea
PrinteazaO reteta de inghetata de cafea din: zahar, galbenusuri, cafea si smantana.
- 200 g zahar
- 4 galbenusuri
- 250 ml cafea foarte concentrata
- 500 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Mixezi spuma tare, la viteza mare, galbenusurile cu zaharul. Adaugi cafeaua turnand-o in fir subtire, mixand continuu, dar la viteza mica. Pui smantana pe foc si cand ajunge la punctul de fierbere o adaugi treptat peste galbenusuri.
Aşezi vasul pe baie de aburi şi laşi să se îngroaşe cât să îmbrace do¬sul lingurii cu care amesteci. Laşi crema să se răcească (o poţi pune pe un vas cu apă rece), o pui într-un castron, o acoperi şi o dai la congelator pentru cel puţin 5-6 ore.
Amesteci din oră în oră în ea, ca să eviţi formarea cristalelor de gheaţă. Serveşti îngheţata ornată cu boabe de cafea, migdale şi zmeură.
Inghetata de cafea
Pofta buna!