Inghetata de caise – delicioasa si gustoasa

Printeaza

Inghetata de caise din: caise, banane, smantana, vanilie, zahar.

 

Ingrediente:Inghetata_de_caise

  • 1 kg caise
  • 3 banane
  • 400 ml smântână grasă
  • 400 ml smântână de frişca
  • 1 linguriţă cu extract de vanilie
  • zahăr pudră (opţional)

 

Mod de preparare:

Curăţă caisele (este bine să fie foarte coapte) de coji şi sâmburi.

Pune-le într-un blender şi mizează-le până se transformă într-o compoziţie fină.

Adaugă bananele, smântână şi vanilia. Mai mixează câteva minute.

Dacă fructele nu sunt foarte dulci, adaugă 100-150 g de zahăr pudră, între timp, bate smântână pentru frişcă şi încorporează uşor, cu mişcări de jos în sus, amestecul de fructe şi smântână.

Toarnă într-un vas şi dă la congelator, amestecând din oră în oră pentru a preîntâmpina formarea acelor de gheaţă.

Inghetata de caise

Inghetata_de_caise

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Inghetata cu nuca de cocos si avocado

Inghetata cu nuca de cocos si avocado

Inghetata cu nuca de cocos si avocado din: lapte de cocos, avocado, sirop de artar, suc de limeta, coaja de limeta. Ingrediente: 1 cutie de lapte de cocos 2 avocado, decojite si fara samburi 1 ceasca sirop de artar ½ ceasca suc de limeta 1 lingura de coaja de limeta ¼ cana de apa   […]

Inghetata cu aroma de scortisoara

Inghetata cu aroma de scortisoara

Inghetata cu aroma de scortisoara din: lapte, smantana, sare, galbenus, zahar, vanilie, scortisoara. Ingrediente:  1 ceașcă lapte 2 cești smantana 1 praf sare 5 gălbenușuri de ou 3/4 cești zahar 1 lingurita vanilie 2 lingurite scorțișoară   Mod de preparare: Într-o cratiță, amestecati si încălziți laptele, smântâna si sarea. Între timp, se amestecă gălbenușurile de […]

Reteta zilei: Inghetata cu fructe de padure si cocos

Inghetata cu fructe de padure si cocos din: apa de cocos, capsuni, afine. Ingrediente:  2 cesti apă de cocos 3 căpșuni afine       Mod de preparare: Așezați fructele in forme de inghetata. Umpleți cu apă de cocos. Dati la rece jumatate de ora, infigeti apoi betele de inghetata. Congelati peste noapte si serviti. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.