Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie din: smantana, lapte, zahar, extract de vanilie, galbenusuri de ou. Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 250 ml lapte 200 g zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 4 gălbenușuri de ou Mod de preparare: Într-un vas mare, combinați 500 ml smântână lichidă și 250 ml lapte. […]
Inghetata cu caise fierte si migdale
PrinteazaInghetata cu caise fierte si migdale din: apa, zahar, caise, extract de migdale, inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi, migdale.
Ingrediente:
- 2 cesti de apa
- 2/3 ceasca de zahar
- 700 g de caise (aproximativ 15 bucati), taiate in jumatate si fara samburi
- un varf de lingurita de extract de migdale
- 500 g de inghetata de migdale sau vanilie cu un continut redus de grasimi
- 3 linguri de migdale fara coaja, prajite
Mod de preparare:
Pune la fiert, până dau în clocot, apa împreună cu zahărul. Ai grijă să se dizolve complet. Redu intensitatea focului.
Adaugă caisele şi găteşte-le până când se înmoaie (testează-le cu un cuţit); procesul ar trebui să dureze circa 2 minute.
Scoate-le din sirop şi lasă la răcit. Mareste intensitatea focului şi fierbe lichidul până se reduce la jumatate.
Dupa ce se raceste, adauga extract de migdale. Serveste caisele intr-o cupa alaturi de inghetata. Toarna sirop si adauga migdale.
Inghetata cu caise fierte si migdale
Pofta buna!
poate iti place si:
Inghetată de casă cu ciocolată și vanilie
Pofta buna!