Inghetata de capsuni

Printeaza

O reteta de inghetata de capsuni din: capsuni, lapte, smantana, extract de vanilie si bezele.

Ingrediente:

  • 400 g de capsuni, plus cateva mici pentru decor (optional)
  • 200 ml de lapte condensat
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 bezele maruntite (aproximativ 30 g)

 

Mod de preparare:

Se mixează cu un blender 300g de căpşuni împreună cu două linguri de lapte condensat. Restul căpşunilor se toacă mărunt. Se pun restul de lapte condensat, smântână şi extractul de vanilie într-un bol mare. Se amestecă bine cu un mixer electric, până se obţine o consistenţă fermă.

Se adaugă amestecând încontinuu un sfert din cantitatea de piure de căpşuni, apoi se încorporează bezelele şi căpşunile mărunţite.

Se răstoarnă totul într-un recipient potrivit pentru păstrarea la congelator, adăugând treptat restul de piure de căpşuni. Se amestecă bine şi se presară câteva căpşuni mici. Se acoperă cu un capac şi se dă la congelator.

Inghetata de capsuni

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Imi dai si mie din inghetata asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.