Inghetata caramel cu sos de portocale
PrinteazaO reteta de inghetata caramel cu sos de portocale din: apa, zahar, lichior de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, lapte, pastaie de vanilie, sare, sirop caramel, nuca, frisca si menta.
pentru sosul de portocale:
- 100 ml apa
- 250 g zahar
- 50 ml lichior de portocale
- 1-2 picaturi esenta de vanilie
pentru inghetata caramel:
- 6 oua
- 350 g zahar
- un litru lapte
- o pastaie vanilie
- un praf de sare
- 100 ml sirop caramel
- 100 g nuca coapta taiata julien
- 200 ml frisca
- menta pentru ornat
Mod de preparare:
Se curata portocalele, se feliaza, se amesteca impreuna cu zaharul, vanilie, apa si lichiorul de portocale. Se pun sa fiarba la baie de aburi si se lasa circa o ora. Dupa ce s-a facut sosul de portocale, se lasa la rece. In acest timp, se separa ouale. Galbenusurile, sarea, jumatate din zahar se freaca si se amesteca impreuna cu laptele fiert in prealabil.
Se adauga pastaia de vanilie si se fierbe pana ce capata consistenta unei ciulamale. Se ia de pe foc si se raceste la temperaturi camerei.
Separat, se bat albusurile cu restul de zahar. Compozitia de galbenusuri, albusuri si frisca se amesteca. Se incorporeaza usor sa nu se lase, iar la final se adauga siropul caramel si nuca macinata. Se toarna in boluri, se lasa aproximativ patru ore la rece si se serveste cu sosul de portocale.
Se orneaza cu menta.
Inghetata caramel cu sos de portocale
Pofta buna!