Inghetata de ceai verde
PrinteazaInghetata de ceai verde din: ceai verde, lapte de orez, smantana, indulcitor.
- 4 linguri rase pulbere de ceai verde (matcha)
- 200 ml lapte de orez
- 200 ml smântână de soia dulce
- 2 linguri îndulcitor pe bază de stevia
Mod de preparare:
Cu mixerul, se bate smântână de soia până ce se obţine frişcă. Se adaugă eventual un praf de stevia.
Separat, se amestecă pulberea de ceai împreună cu laptele de orez. Se toarnă numai câte puţin lapte, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Se adaugă în compoziţie frişca bătută bine şi îndulcitorul. Se amestecă bine, până la omogenizare.
Se toarnă compoziţia într-un vas metalic plat şi se dă la congelator. La fiecare oră se scoate vasul din congelator, se amestecă bine pentru a nu se forma ace de gheaţă şi se dă din nou la congelator.
Se procedează aşa de 2-3 ori.
Ingheţata de ceai verde se serveşte ornată cu frunze de mentă.
Pofta buna!