Inghetata cu cicoare si nuci

Printeaza

Inghetata cu cicoare si nuci din: frişcă lichidă, lapte, zahăr, oua, cafea de cicoare, alune, castane glasate, fursecuri.

Inghetata_cu_cicoare_si_nuci

Ingrediente:

  • 250 ml frişcă lichidă
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri cafea de cicoare
  • 50 g ciocolată neagră

Pentru servit:

  • alune
  • castane glasate
  • fursecuri

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu gălbenuşurile, apoi peste acestea se toarnă laptele o$or încălzit. Se trece totul într-un vas, la foc mic si se amestecă încontinuu, până se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Intre timp, se bate frişca si se încorpo­rează apoi în crema de lapte răcorită. Se adaugă si cicoarea si se omogenizează uşor.

Se toarnă compoziţia într-o formă si apoi se toarnă ciocolata topită în fir subţi­re, neamestecând. Se dă la congelator pentru patru ore. Se serveşte cu alune, gastane si fursecuri.

Inghetata cu cicoare si nuci

Inghetata_cu_cicoare_si_nuci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna inghetata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.