Inghetata cu cicoare si nuci
PrinteazaInghetata cu cicoare si nuci din: frişcă lichidă, lapte, zahăr, oua, cafea de cicoare, alune, castane glasate, fursecuri.
Ingrediente:
- 250 ml frişcă lichidă
- 250 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri cafea de cicoare
- 50 g ciocolată neagră
Pentru servit:
- alune
- castane glasate
- fursecuri
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu gălbenuşurile, apoi peste acestea se toarnă laptele o$or încălzit. Se trece totul într-un vas, la foc mic si se amestecă încontinuu, până se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Intre timp, se bate frişca si se încorporează apoi în crema de lapte răcorită. Se adaugă si cicoarea si se omogenizează uşor.
Se toarnă compoziţia într-o formă si apoi se toarnă ciocolata topită în fir subţire, neamestecând. Se dă la congelator pentru patru ore. Se serveşte cu alune, gastane si fursecuri.
Inghetata cu cicoare si nuci
Pofta buna!
Foarte buna inghetata 🙂