Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă
PrinteazaO reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si biscuiti.
- 750 ml de lapte
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- 6 glabenusuri
- 140 g zahar
- 85 g de ciocolata cu lapte, tocata
- 25 g de ciocolata simpla, tocata
- 140 g lapte praf dulce
- 1 pachet de biscuiti, rupti in bucati de marimea unui bob mare de mazare
Mod de preparare:
Se toarnă laptele şi smântână într-o cratiţă şi se aduc la punctul de fierbere, între timp, se bat gălbenuşurile cu zahărul. Se toarnă amestecul de lapte peste ele, amestecând bine. Apoi se răstoarnă într-o cratiţă curată şi se lasă pe foc cam 10 minute, amestecând încontinuu. Lichidul nu trebuie să fiarbă.
Se va îngroşa pe măsură ce se încălzeşte. Este gata când este destul de vâscos încât să formeze o peliculă pe dosul lingurii. Se toarnă crema de lapte peste ciocolată, într-un bol, şi se lasă să se topească. Se adaugă lapte şi se amestecă până se încorporează.
Se răceşte, apoi se toarnă într-o maşină de îngheţată şi se procedează conform instrucţiunilor de pe cutie. Pe măsură ce se îngroaşă, se adaugă biscuiţii. Se dă la congelator.
Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă
Pofta buna!