Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

Printeaza

O reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si biscuiti.

Ingrediente:Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

  • 750 ml de lapte
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 6 glabenusuri
  • 140 g zahar
  • 85 g de ciocolata cu lapte, tocata
  • 25 g de ciocolata simpla, tocata
  • 140 g lapte praf dulce
  • 1 pachet de biscuiti, rupti in bucati de marimea unui bob mare de mazare

 

Mod de preparare:

Se toarnă laptele şi smântână într-o cratiţă şi se aduc la punctul de fierbere, între timp, se bat gălbenuşurile cu zahărul. Se toarnă amestecul de lapte peste ele, amestecând bine. Apoi se răstoarnă într-o cratiţă curată şi se lasă pe foc cam 10 minute, amestecând încontinuu. Lichidul nu trebuie să fiarbă.

Se va îngroşa pe măsură ce se încălzeşte. Este gata când este destul de vâscos încât să formeze o peliculă pe dosul lingurii. Se toarnă crema de lapte peste ciocolată, într-un bol, şi se lasă să se topească. Se adaugă lapte şi se amestecă până se încorporează.

Se răceşte, apoi se toarnă într-o maşină de îngheţată şi se procedează conform instrucţiunilor de pe cutie. Pe măsură ce se îngroaşă, se adaugă biscuiţii. Se dă la congelator.

Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.