Inghetata de ciocolata cu frisca
PrinteazaO reteta de inghetata de ciocolata cu frisca din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata amaruie si frisca.
- 6 galbenusuri
- 300 g zahar
- 600 ml lapte
- 150 g ciocolata amaruie
- 300 g frisca
Mod de preparare:
Puneţi la fiert înfr-un vas laptele, apoi după ce a dat în fiert luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească 10 minute. Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi ciocolata topită, după care puneţi, puţin câte puţin, laptele amestecând continuu. Puneţi compoziţia obţinută la foc pe baie marin, pentru încă 20 de minute.
Lăsaţi compoziţia să se răcească, apoi amestecaţi-o cu 200g frişcă bătută şi puneţi-o la congeletor pentru cel puţin 5 ore.
Serviţi îngheţata de ciocolată ornată cu frişca rămasă şi presăraţi deasupra ciocolată rasă.
Inghetata de ciocolata cu frisca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- inghetata de ciocolata cu frisca