Inghetata de ciocolata cu sos din: lapte, galbenusuri, zahar, ciocolata neagra, ghimbir, afine, cirese, merisoare, capsuni, zahar, vin rosu, vanilie, coaja de portocala.
Ingrediente:
pentru inghetata:
200 ml lapte
5 galbenusuri
100 g zahar
200 g ciocolata neagra
1 varf de cutit ghimbir uscat macinat
pentru sos:
350 g fructe rosii (afine, cirese, merisoare, capsuni)
2 linguri zahar
80 ml vin rosu
1 baton de vanilie
coaja de portocala
Mod de preparare:
Pentru îngheţată, freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi măresc volumul, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăţi, ghimbirul şi laptele uşor încălzit. Fierb compoziţia la bain- marie şi amesteci până se îngroaşă.
Iei vasul de pe foc, laşi să se răcească şi torni compoziţia într-un vas de plastic umezit.
Il pui în congelator pentru cel puţin 3 ore. Amesteci din 30 în 30 de minute, ca să nu se formeze ace.
Pentru sos, amesteci fructele tăiate cubuleţe cu zahărul, vinul, batonul de vanilie şi coaja de portocală.
Le fierbi câteva minute la foc mic, până se înmoaie uşor. Servesti inghetata in cupe, stropita cu sos de fructe.
Inghetata de ciocolata si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vanilia şi sarea, timp de 2 minute. Adaugi câteva nuci tocate mărunt şi torni compoziţia […]
Inghetata cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, oua, zahar, sare, lapte, faina, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata neagră 2 oua 1 pahar zahăr tos 1/2 pahar făină un vârf de cuţit sare 2 pahare lapte 1-2 linguri zahăr pudră 2 pahare frişcă lichidă Mod de preparare: Se topesc 100 g ciocolata neagră în bain-marie. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.