Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze
PrinteazaO reteta de inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze din: lapte, galbenusuri, zahar vanilat, frisca, ciocolata alba, unt, albus, zahar, struguri si coacaze.
- 475 ml lapte
- 6 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- 250 ml frişca lichida
Pentru decor:
- 100 g ciocolată albă
- 50 g unt
- 1 albuş
- 100 g zahăr
- câteva boabe de struguri şi coacăze
Mod de preparare:
Freacă energic gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare şi devin cremoase. Incorporează treptat laptele încălzit împreună cu zahărul vanilat. Pune compoziţia pe baie de aburi şi amestecă energic până se îngroaşă (crema să nu fiarbă, pentru că se taie!).
Răstoarnă crema într-un castron rece, acoper-o cu hârtie umedă şi pune-o la răcit. încorporează frişca bătută şi ţine-o la congelator şase ore. Topeşte ciocolata. După ce s-a răcorit, încorporează untul. Toarnă ciocolata în forme de steluţe şi dă-le la rece.
Trece fructele prin albuşul bătut, tăvăleşte-le prin zahăr şi lasă-le să se usuce, Serveşte îngheţata de frişca alături de steluţele de ciocolată şi fructe.
Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze
Pofta buna!