Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze

Printeaza

O reteta de inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze din: lapte, galbenusuri, zahar vanilat, frisca, ciocolata alba, unt, albus, zahar, struguri si coacaze.

Ingrediente:Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze

  • 475 ml lapte
  • 6 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • 250 ml frişca lichida

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată albă
  • 50 g unt
  • 1 albuş
  • 100 g zahăr
  • câteva boabe de struguri şi coacăze

 

Mod de preparare:

Freacă energic gălbenuşurile cu zahărul până se deschid la culoare şi devin cremoase. Incorporează treptat laptele în­călzit împreună cu zahărul vani­lat. Pune compoziţia pe baie de aburi şi amestecă energic până se îngroaşă (crema să nu fiarbă, pentru că se taie!).

Răstoarnă crema într-un cas­tron rece, acoper-o cu hârtie umedă şi pune-o la răcit. încor­porează frişca bătută şi ţine-o la congelator şase ore. Topeşte ciocolata. După ce s-a răcorit, încorporează untul. Toarnă ciocolata în forme de steluţe şi dă-le la rece.

Trece fructele prin albuşul bătut, tăvăleşte-le prin zahăr şi lasă-le să se usuce, Serveşte îngheţata de frişca alături de steluţele de ciocolată şi fructe.

Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze

Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.