Inghetata de ciocolata

Printeaza

O reteta de inghetata de ciocolata din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca.

Ingrediente:Inghetata de ciocolata

  • 6 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 30 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert într-un vas laptele, apoi, după cc a dat în fiert, luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l sase răcească 10 minute. Separat, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi ciocolata topită, după care puneţi, puţin câte puţin, laptele amestecând încontinuu.

Puneţi compoziţia obţinută la foc pe bain mărie, pentru încă 20 de minute. Lăsaţi compoziţia să se răcească, apoi amestecaţi-o cu 200ml frisca şi puneţi-o la conge­lator pentru cel puţin 5 ore. Serviţi îngheţata ornată cu frisca şi presăraţi deasupra ciocolată neagră rasă.

Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.