Inghetata cremoasa de vanilie
PrinteazaO reteta de inghetata cremoasa de vanilie din: lapte, zahar, smantana, coaja de lamaie si extract de vanilie.
- 200 ml de lapte
- 175 g de zahar
- 600 g de smantana grasa de gatit
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1/2 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Se mixeaza bine laptele cu zaharul, coaja asa de lamaie, smantana si extractul de vanilie. Se lasa deoparte 10 minute ca zaharul sa se topeasca.
Se rastoarna totul intr-o masina de inghetata, urmandu-i instructiunile, apoi se da la congelator.
Daca nu ai o masina de inghetata, se rastoarna amestecul intr-un vas potrivit si se lasa la congelator o ora.
Apoi se scoate si se amesteca bine, pentru a preveni formarea acelor, si se da din nou la rece, pentru o ora.
Se repeta de trei-patru ori, pana cand compozitia devine solida.
Inghetata cremoasa de vanilie
Pofta buna!