Ingheţată cu afine si ciocolată
PrinteazaIngheţată cu afine si ciocolată din: afine, zahar, iaurt, ciocolata amaruie, sare, frisca lichida, esenta de vanilie, frunze de menta.
- 500 g afine
- 150 g zahar
- 150 g iaurt
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 praf de sare
- 200 ml frisca lichida
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- frunze de menta pentru decor
Mod de preparare:
Speli afinele, le laşi să se scurgă în strecurătoare şi le mixezi puţin în blender, fără să devină pastă. Pui afinele cu zahărul şi un praf de sare la bain-marie şi amesteci până se îngroaşă, lei vasul de pe foc, pui esenţa de vanilie şi laşi crema să se răcească.
Adaugi iaurtul, ciocolata rasă sau ruptă în bucăţele şi frişca bătută spumă tare. Omogenizezi compoziţia şi o pui în vase de plastic.
Din când în când, cu ajutorul unei spatule de plastic, desprinzi îngheţata care se solidifică pe margine şi o amesteci cu restul de compoziţie. Procedezi astfel de 2-3 ori, la interval de 30-45 de minute, apoi laşi îngheţata la congelator 2 ore.
Serveşti îngheţata în cupe, ornată cu frunze de mentă.
Ingheţată cu afine si ciocolată
Pofta buna!