Inghetata cu alune, capsune si ciocolata

Printeaza

O reteta de inghetata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar, frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de sare.

Ingrediente: Inghetata cu alune, capsune si ciocolata

  • 500 g căpşune
  • 300 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g alune nesărate
  • 1/2 lămâie
  • 1 albuş
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Cu 3-4 ore înainte de preparare, introduci frişca în frigider. Dai ciocolata pe răzătoarea mare. Prăjeşti puţin alunele în cup­tor, apoi le mărunţeşti cu un cuţit.

Speli căpşunele, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă. Le pasezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Mixezi frişca împreună cu 200 g zahăr. Baţi spumă albuşul cu sarea. Adaugi zahărul rămas şi baţi în continuare până se întă­reşte spuma.

Incorporezi în frişcă spuma de albuşuri, piureul de căpşune, coaja de lămâie rasă, ciocolata şi alunele. Torni compoziţia în vase de plastic, pe care le introduci în con­gelator, pentru 5-6 ore.

Inghetata cu alune, capsune si ciocolata

Inghetata cu alune, capsune si ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.