Inghetata cu alune, capsune si ciocolata
PrinteazaO reteta de inghetata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar, frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de sare.
- 500 g căpşune
- 300 g zahăr
- 500 ml frişcă lichidă
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 g alune nesărate
- 1/2 lămâie
- 1 albuş
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cu 3-4 ore înainte de preparare, introduci frişca în frigider. Dai ciocolata pe răzătoarea mare. Prăjeşti puţin alunele în cuptor, apoi le mărunţeşti cu un cuţit.
Speli căpşunele, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă. Le pasezi şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Mixezi frişca împreună cu 200 g zahăr. Baţi spumă albuşul cu sarea. Adaugi zahărul rămas şi baţi în continuare până se întăreşte spuma.
Incorporezi în frişcă spuma de albuşuri, piureul de căpşune, coaja de lămâie rasă, ciocolata şi alunele. Torni compoziţia în vase de plastic, pe care le introduci în congelator, pentru 5-6 ore.
Inghetata cu alune, capsune si ciocolata
Poftă bună!