Inghetata cu ananas, cocos si lichior
PrinteazaInghetata cu ananas, cocos si lichior din: ananas proaspăt, lichior de cocos (Malibu), zahăr, biscuiţi digestivi, ingheţată de cocos, fulgi de nucă de cocos, inele de ananas uscat.
Ingrediente:
- 200g de ananas proaspăt, tocat cuburi
- 50ml lichior de cocos, precum Malibu
- 1 lingură de zahăr
- 4 biscuiţi digestivi, sfărâmaţi
- 4 cupe îngheţată de cocos
- 1 mână fulgi de nucă de cocos
- inele de ananas uscat, pentru decorat
Mod de preparare:
Pune ananasul, lichiorul de cocos şi zahărul într-o oală. Fierbe-le la foc mare timp de 5 minute, până când capătă consistenţă de sirop, iar zahărul se dizolvă, apoi lasă-le să răcească.
Fărâmiţează câte un biscuitîn fiecare pahar de îngheţată, apoi toarnă ananasul în sirop. Aşază celelalte ingrediente în straturi, încheind cu nuca de cocos şi ananasul uscat.
Inghetata cu ananas, cocos si lichior
Pofta buna!