Inghetata cu biscuiti

Printeaza

Inghetata cu biscuiti

Inghetata cu biscuiti din: oua, zahar, faina, nuca, lapte, frisca, ness, cacao, biscuiti, ciocolata.

Ingrediente :

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri pline cu vârf de nucă măcinată
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriţă ness
  • 1 lingură cacao
  • 100 g biscuiţi nisipoşi simpli 100 g biscuiţi nisipoşi cu cacao
  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina şi laptele şi fierbi compoziţia obţinută pe baie de aburi până se îngroaşă. O dai apoi deoparte, o laşi să se răcească şi adaugi zahărul vanilat, albuşurile bătute spumă, nuca măcinată şi frişca bătută. împărţi compoziţia obţinută în jumătate, într-o parte adaugi nesul, iar în cealaltă cacaua.

Intr-un vas dreptunghiular mai înalt aşezi un strat de biscuiţi cu cacao, o parte din crema de nes, un strat de biscuiţi simpli, o parte din crema de cacao, alt strat de biscuiţi cu cacao.

In alt vas, aşezi biscuiţi simpli, cremă de cacao, biscuiţi de cacao, cremă de nes şi biscuiţi simpli. Dai vasele cu îngheţată la congelator pentru 3-4 ore. Când e gata, tai îngheţata după biscuiţi şi ornezi cu ciocolată topită cu o lingură de apă pe baie de aburi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Raman doar la inghetata, chiar daca-i frig afara inghetata imi place cel mai mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.