Inghetata cu capsuni, miere si sirop de agave
PrinteazaInghetata cu capsuni, miere si sirop de agave din: căpşune, smântână cu 15% grăsime, miere, sirop de agave, sare, amidon alimentar.
Ingrediente:
- 300 g căpşune
- 10 căpşune pentru servire şi decor
- 100 g smântână cu 15% grăsime
- 1 lingură de miere
- 2 linguri sirop de agave
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriţă amidon alimentar
Mod de preparare:
într-un vas cu pereţii înalţi, pui căpşunile curăţate şi spălate, împreună cu smântână, mierea, siropul de agave, amidonul şi un praf de sare.
Compoziţia o mixezi şi o torni într-un vas de inox, pe care-l introduci în congelator. După prima oră, scoţi vasul şi spargi cristalele de gheaţă formate.
Este indicat să se repete acest procedeu de 2-3 ori. înainte de a servi îngheţata, scoţi vasul din congelator şi o laşi să se topească uşor, pentru a putea introduce cleştele de îngheţată.
O serveşti alături de căpşuni proaspete şi, după preferinţă, topping sau frişcă.
Inghetata cu capsuni, miere si sirop de agave
Pofta buna!